Arndol Schwarzenegger ve Sylvester Stallone
Günümüzde alfa erkek, sigma erkek gibi birçok farklı kavram hayatımıza girmiş durumda.
 
Peki bu tanımlar ne anlama geliyor? Bu erkeklerin diğerlerinden ne farkı var? Bu ve bunun gibi soruları bu makalede yanıtlıyoruz.
 
Başlamadan önce şunu bilmeniz gerek;
 
Tek bir alfa erkek tipi veya tarifi yoktur. Genel olarak kendinizi değerlendirip geliştirmeye bu özelliklerden başlayabilirsiniz.
 

1. Davranışlarında Kararlılar

 Alfa erkekler kesinlikle kararlı insanlardır. Kadınlar gelgit akıllı erkekleri sevmez, çünkü zaten kendileri de biraz öyle. Erkeğin kadını dengelemesi, onu tamamlaması gerek, Bu şekilde ilişki gerçekten kaliteli bir hâl alır.
 
Alfa erkek bir şeyi yapmaya karar verdiyse o şeyi yapar. Sürekli fikirlerini değiştirip kendini farklı şekillerde yansıtmaz.
 
Bu şekilde kimsenin gözünde hoş bir izlenim bırakmazsınız. Kendinden emin, tutarlı, olaylara ani tepkiler göstermeyen bir kişlik geliştirmelisiniz. Tabiri caizse sağınız solunuz oynamamalı. Gerçek bir erkek mantalitesi geliştirmeli ve ona her türlü durumda sadık kalmalısınız.
 
Sınırlarınız olsun, her şeye evet diyerek bir kadının gönlünü kazanmazsınız. Kolayca ezip geçtiği bir erkeğe neden saygı duysun ki? Saygı olmayınca hiçbir şey olamaz zaten.
 

2. Nasıl ve Ne Zaman Espri Yapacaklarını Biliyorlar

 Espri bir yetenek değil aslında. Olaylara farklı bir bakış açısıyla bakmaktır sadece. Komedyenler bile stand-up gösterilerine çıkmadan önce en az 100 kez ezber yapıyorlar.
 
Tabii arada bir de doğaçlama katıyorlar. Ayrıca “ben espriliyim fak yeah” ayaklarına da girmeyin. Kasmamak birinci kuralımız. Tahmin edebileceğiniz gibi her espri veya şaka her ortama uygun değil.
 
Bu yeteneğinizi geliştirmenin en iyi yolu her şeyde olduğu gibi pratik yapmaktır. Espri yaparken başka biriymiş gibi davranmaya çalışmayın, rahat olun ve akışına bırakın.
 

3. Saygı Duyulan İnsanlardır

 Alfa erkekler saygı duyulan kişiliklere sahip insanlardır.
 
Kadınlar kendilerine saygı duyulmasını ister, herkes gibi. Ve başkalarının saygı duyduğu bir erkeği son derece çekici bulurlar. Eğer insanların saygı duyduğu biri değilseniz, biraz düşünün. Bu acaba sizin davranışlarınızla ilgili bir şey mi? Öyleyse bunu düzeltebilirsiniz de.
 
Tabii sizinle ilgisi olmadığını gördüğünüz zamanlarda da o ortamdan ayrılmayı bilin. Ya da ağırlığınızı koyun, düşüncelerinizi belli edin.
 
Kendinize gerçekten saygı duyuyorsanız bir başkasının sizi, sizin hatanız olmadan ezmesine izin vermeyin. Centilmence bu sorununuzu halledin. Hem kendinizi çok daha iyi hissedersiniz, hem de kadınlar konusunda başarılı olmak adına büyük bir adım atmış olursunuz.
 

4. Her Zaman Giyimlerine Dikkat Ediyorlar

 
 
Yakışıklı olmak en başta dediğim gibi bir avantaj ama düzgün giyinmek daha da önemli. İstediğiniz kadar yakışıklı olun ama giyinmeyi bilmiyorsanız bu konuda başarılı olmanız imkansıza yakın.
 
Öte yandan çok yakışıklı değilseniz nasıl giyinmeniz, kadınların yanında nasıl davranmanız gerektiğini bilmeniz gerekir.
 
Giyim konusunda günümüzdeki problemlerden birisi de aşırı takı takma sorunu. Sayısını kaçırmadığınız sürece takı iyidir. Ancak elinizde 3-4 yüzük ile gezip kulağınıza 15 tane küpe takmak sizi düşündüğünüz gibi çekici bir hale sokmaz.
 
Ben şahsen saat ve bileklik harici kolye, küpe v.s. kullanmıyorum. Bunların haricinde ülkemizde çok kullanılmayan ama fark yaratabileceğiniz bir diğer etken de parfümdür.
 
Her zaman iyi görünmeye çalışın, sadece kızlar için değil, kendinizi daha iyi hissetmek için. Tarz sahibi olmak alfa erkeklerin en önemli özelliklerindendir.
 

5. Kızlarla Nasıl Konuşacaklarını Biliyorlar

 
İşte alfa erkeklerin bir başka sırrı, kadınları etkileme sanatını biliyorlar.
 
Kızlarla arası iyi olan arkadaşlarınız vardır muhakkak. Bu adamları inceleyin. Nasıl konuşuyorlar? Neyden bahsediyorlar? Konuşurken vücutlarını (beden dillerini) nasıl kullanıyorlar?
 
Şunu fark edeceksiniz. Kesinlikle sıkıcı şeylerden konuşmuyorlar. Önemsiz bir şeyi anlatırken bile canlı bir enerjileri var. Sesleri cılız, çekingen çıkmıyor. Bir şeyi anlatırken ellerini hatta tüm vücutlarını kullanıyorlar.
 
Her zaman ilginç bir hikaye bulurlar. Bulamasalar bile aynı hikayeyi bir çok insana anlatırlar.
 
Bu doğallıklarını biraz öldürse de, sonuç olarak işe yarayan ve kızlar için sakıncası olmayan bir şey. Sadece kızlar ile değil, bütün insanlar ile kaliteli bir iletişim kurmak ve iyi konuşmak sizi bir adım ileriye taşır.
 
Şunu da unutmayın, iyi konuşmak demek çok konuşmak demek değildir. Tam aksine çok konuşmak genelde gizemi öldürür ve kadınların sizden kaçmasına sebep olur.
 

6. Çekici Olmayı Biliyorlar

 
Alfa erkeklerin en önemli ortak özelliği çekiciliğin anlamını gerçekten biliyor olmaları.
 
Bu mantıksal olarak bildikleri değil, kadınların neyi çekici bulduğunu hissediyorlar.
 
Çekici olmak birileri tarafından size önerilen yöntemleri kullanmak değildir. Hani bazı anlar olur karşınızdakine söylediğiniz veya yaptığınız bir şeyden sonra kendinizi değerli, farklı hissedersiniz.
Karşınızdaki de olumlu bir tepki verir ve o an anlarsınız. Siz çekici bir şeyler yaptınız.
 
İşte tam olarak bunlardan bahsediyorum. Bunlar kişiye özeldir ve ne kadar erken keşfederseniz o kadar iyidir. Bazı insanlar işini yaparken çekici hisseder bazıları ise konuşurken. Unutmayın ki yaparken çekici olduğunuz bir şeyler kesinlilke var.
 
Her erkek kadınlar konusunda son derece başarılı hale gelebilir. Hep söylediğimiz gibi, bunun için tek gereken bolca pratik, kişisel gelişim ve kadınlar ile konuşmak.
 
Tabii ki konuşmaktan kastımız kadının mektup arkadaşına dönmek değil, flört etmek.
 

7. Zorluklarla Yüzleşmeyi Severler

 
Bunu anlamanın en kolay yolu şu. Bir zorluğu duyduktan sonra ortalıktan kaybolan, işi yapmaktan vazgeçen kişileri düşünün. Peki bu davranıştan sonra onların hakkında ne düşünmüştünüz?
 
Ben size söyleyeyim. Onların bir korkak olduğunu!
 
Şimdi de bir zorluğu duyduktan sonra hadi yapalım diyen o seksi arkadaşınızı düşünün.
 
Olayı anladınız.
 
Sadece kadınlar değil hiçkimse etrafında bu tarz bir insan istemez, ona güvenmez. Dolayısıyla kendi sevdiğiniz alanlarda zorluklara kafa tutmayı bir alışkanlık haline getirin. Başlangıçta zor olacak ancak buna değer.
 
Küçükten başlayın ve ilerleyin. Sürece güvenin ve elinizden geleni yapın. Roma bir günde kurulmadı.