Partnerlerin birbirlerine uzak olmaları durumunda buna uzak mesafe ilişkisi diyoruz.

İlk olarak bahsetmek istediğim geleneksel olan uzak mesafe ilişkisi ve etkileri.

Uzak Mesafe İlişkisi Olur Mu?

Burada senaryomuz çiftimizin normal bir şekilde sosyal ortamlarından ilişkiye başlamaları ve sonrasında şartlar gereği uzun bir süre ayrı kalmaları. Sizce bir ilişkide uzun süre görüşememek bir sorun mudur?

Aslına bakarsanız eski çağlardan beri ilişkilerin birçoğu uzun mesafeli ilişkiler sayılabilir. Özellikle bazı meslek gruplarındaki insanlar ve yaşadıkları hayat tarzları dolayısıyla her zaman eşlerinin, ailelerinin yanında olamıyorlar. Genellikle de evden uzakta kalan erkek oluyor.

Örnek vermemiz gerekirse askerler, ticaretle uğraşanlar, denizciler ve bunun gibi yoğun seyahat eden erkekler günler belki aylar hatta eski çağları düşünürsek yıllar boyunca eve gelmeyebiliyorlar.

Peki kadın ve erkeğin bu kadar uzun süre bir araya gelememesi ve hatta eskiyi de hesaba katarsak iletişim bile kuramamasının nasıl etkileri oluyor olabilir?

Aklınıza ilk gelen soru işaretini görür gibiyim dostlarım .) ‘’SADAKAT’’

Bilimsel verilere dayanarak konuşursak evet sadakat uzak mesafeli ilişkilerin temel bir sorunu. Aldatma ve aldatılma oranlarına baktığımız zaman düzenli bir aile yaşamı olmayan ve sürekli ayrı kalan çiftlerde bu oranın çok yüksek olduğunu görüyoruz.

Örneğin bu oran pilotlarda, hosteslerde, denizcilerde, uzak mesafe yük taşıyan kamyon şoförlerinde diğer meslek gruplarına göre çok daha yüksek.

Veriler ne kadar böyle olsa da uzak mesafe ilişkisi ilişkinizin aldatılma ile biteceğini veya kesinlikle sadakat sorunları yaşayacağınız anlamına gelmez.

Esasen bu konuda uzak mesafelerin etkisi partnerin uzun süreli yokluğu sonucunda eksiklerin giderilmesi içgüdüsünden kaynaklanıyor.

Yine bilimsel verilere dayanarak erkeklerin aldatma oranlarının kadınlardan yüksek olduğunu biliyoruz. Bunu şöyle düşünürsek çok seyahat eden ve prestijli konumdaki bir erkeğin partner seçenekleri çok geniş olacağından aldatmaya daha meyillidir.

Kadınlar bağlanmaya daha yatkındırlar. Daha düzenli ve süreklilik içere bir ilişkiyi bilinçaltlarında isterler. Değerli bir erkeğin yanında olmak güven verdiği gibi kadına huzur da verir.

Bu tip uzak mesafe durumlarında bunların eksikliği kadını duygusal boşluklarını doldurmak için aldatmaya itebilir. Ne de olsa kadınlar daha çok duygusal aldatırken erkekler ise fiziksel aldatmaya daha yatkınlar.

Sosyal ortamdan tanışmış olduğunuz, güzel bir flört evresinin ardından temeli sağlam bağlarla kurulmuş ilişkiler günümüzde bu tip uzak mesafe durumlarından teknolojinin de yardımıyla sıyrılabiliyorlar.

Şu anda her an sesli ve görüntülü konuşmak ulaşılabilir olduğu gibi çok da kolay.

Uzak mesafe ilişkisi siz yeterli koşulları sağlarsanız illa ki kaka olmak zorunda değil. Sadece oyunu biraz daha güzel oynamanız gerekiyor.

Uzak Mesafe İlişkisinde Yapabilecekleriniz

  • Birlikte yapabileceğiniz bir hobi edinin
  • Yürüyüşe çıkın (görüntülü görüşerek)
  • Online randevu planlayın ve birlikte yemek yiyin
  • Oyun oynayın
  • Yeni bir dili birlikte öğrenin
  • Kıyafet deneyin
  • Çizim yapın
  • Market alışverişine çıkın
  • Sanal turlara katılın

Bahsetmek istediğim çok önemli başka bir nokta ise UZAK MESAFE İLE İLİŞKİ BAŞLAMAZ. Aynı şekilde sanaldan aşk olmaz.

Günümüzün büyük problemlerinden biri de bu sanaldan aşk olayı. Sosyal medyanın yaygınlaşması ve insanların seçeneklerinin çok artmasının etkisi ile internet üzerinden şehirlerarası hatta ülkeler arası ‘’ilişkiler’’ türüyor.

Bu ilişkiler telefon ekranındaki harflerle birbirlerine sevgi pıtırcıklığı yaparak bir ilişki içerisinde olduklarını düşünüyorlar. Biliyoruz ki bu tip bir ilişkinin sonu %99 hüsranla sonuçlanıyor.

Yüz yüze iletişim her zaman daha sağlam bağlar kurar ve çekimi ateşler. Mesajlaşmanın yanlış olduğundan veya kesinlikle online ortamda kimseyle tanışmayın veya konuşmayın demiyoruz.

Bir ilişkinin temel taşlarından biri çekim yaratmaktır. Çekim yaratmak için de meraka ihtiyacınız var. Mesajlaşma üstünden işi bir noktaya kadar getirebilirsiniz. Fakat eninde sonunda ulaşmak istediğiniz şey mesajlaşma ile olayı buluşmaya çekmektir.

Beden dili iletişimin unsurlarından yarısından fazlasını oluşturur. Fiziksel temas ve bakışlar pozitif cinsel gerilim yaratmak için olmazsa olmazlarımızdır.

Kadınların birçoğu ilişkilerinde kendi sosyal ortamlarından tanıştığı insanları tercih ederler ve diğerler erkekler genelde sadece zaman öldürmek, ego tatmin etmek gibi amaçlar için kullanılırlar.

Biraz düşünürseniz fark edersiniz ki online ortam bu şekilde kullanılmak için birebir. Flake yemeniz veya ghostingle yüzleşmeniz işten bile değil.

Online ortamdan konuştuğunuz kızlara gereğinden fazla değer vermek yapabileceğiniz en yanlış şeylerden biri. Sosyal medyadan tanışıyorsanız bile bu ilk etapta gerekli merakı ve güveni sağladıktan sonra buluşmaya çekmek içindir. İstanbul-Antalya ilişkisi kurmak için değil.

Birlikte vakit geçiremeyeceğiniz fiziksel olarak birlikte olamayacağınız kadınları sanki başka hiçbir seçeneğiniz yokmuş gibi kendi zihninizde büyütüp hayatınızın merkezine koymayın.