İletişim kurmak denildiğinde herkes bu konuda başarılı olduğunu düşünür. Neticede insanların büyük kısmı için iletişim kurmak, iki dudağın arasından kelimelerin dökülmesinden ibarettir. Ne döküldüğüne ve nasıl döküldüğüne dikkat edilmez. Karşınızdaki insanın sizi ne kadar dinlediği de, sizin karşınızdaki insanı ne kadar dinleyeceğiniz de o iki dudağın arasından kelimelerin nasıl çıktığıyla doğrudan alakalıdır. Modern ve kaliteli bir erkek olmak için iletişim konusunda başarılı olmalısınız.

  İletişim kurmak basit gibi görünse de kendi içinde dinamikleri vardır. Yüksek, anlaşılır bir ses tonu bu işin önemli bir kısmıdır. Tabii daima yüksek bir ses tonunda konuşmamalısınız. Sesiniz kurduğunuz cümle içinde bazen yükselmeli, bazen alçalmalı. Vurgulamak istediğiniz şeyi söylerken veya cümlenin başında yüksek ses tonundan başlamalı, normal tonda devam etmeli. Monotonluktan oldukça kaçınmalı ve nefes egzersizleriyle sesinizi desteklemelisiniz. Nefes egzersizleri, harfleri doğru çıkarma egzersizleri, telaffuz egzersizleri ve dudak egzersizleriyle birlikte sesinizi destekleyebilir ve doğru ses tonunu yakalayabilirsiniz.

  Beden dili ile ilgili yapılan araştırmalarda, insanların yüz yüze kurduğu iletişimde, sözcükler %10, ses tonu %30, beden dili %60 önem taşıdığı belirlenmiştir. Modern erkek kaliteli bir iletişim için beden diline önem verir. Beden dili üstünde durulması gereken apayrı bir konudur fakat dik, güçlü bir duruş sizi birkaç adım ileriye taşır. Etkin ve kaliteli bir iletişim için dil ve dil ötesi faktörler kadar, iletişim yöntemlerinin de başarıyla kullanılması gerekir. Bu yöntemleri eğitim sürecinde öğretiyoruz.

  İnsanlarla iletişimde alınan mesaj, zamanla ya tamamen ya da kısmen unutulur veya değişikliğe uğrar. İnsanlar mesajı değerlendirirken, sadece onu içeriğini değil, mesajı verenin kişiliğini de göz önünde bulundururlar. O yüzden modern erkek, kaliteli iletişim konusunda her zaman daha başarılı olacaktır. Modern erkek, insanlarla iletişimi online platformlardan ziyade yüz yüze yapmayı tercih eder çünkü genel olarak en etkili iletişim biçimi, sözlü ve yüz yüze olanıdır. Bunun nedeni, alıcının sadece duymakla kalmayıp, aynı zamanda göndericinin duygu ve tutumlarını, jest ve mimiklerini de görebilmesidir. O halde etkili ve kaliteli iletişim kurabilmek için,

· Açık ve doğru mesaj vermek

· Saygı duymak, güven vermek

· Göz teması sağlamak

 · Beden diline dikkat etmek

· İki yönlü iletişim kurmak

 · Geri bildirimde bulunmak

 · Dinlemeyi öğrenmek

 · Empati kurmak gereklidir.

Çok daha detaylı, derin bilgiler içeren ve bilimsel teorilere dayanan içeriklerimizi satın alıp, kendinizi geliştirip, kadınlarla iletişiminizi çok daha iyi hale getirmek için BURAYA TIKLA