Hepinize keyifli günler dileriz kendini geliştirmeye adamış MEN Akademi okurları, nasılsınız? Umarım hayatta sizi üzen hiçbir şey yoktur. Bugün bu blog yazımızda yeniden Instagram üzerinden yaptığımız soru cevap etkinliğinden seçtiğimiz 8 soruya elimizden geldiğince cevap olmaya çalışacağız. Keyifli okumalar!

1-) Boşanmış çocuklu bir kadınla ilişki yaşanır mı?

Bu tarz kadınların neredeyse %70’i hayata karşı olan tutkularını kaybediyorlar. Özellikle boşandıktan sonra çocuğun kalmasıyla birlikte sorumlulukları ciddi derecede artıyor ve karşısındaki erkeklere sadece “Benim ihtiyaçlarımı karşılayabilir mi?” gözüyle bakmaya başlıyorlar. Bu tarz bir kadınla ilişki yaşanır yaşanmasına da, kadının tutkusunu kaybetmediğine gerçekten emin olmanız gerekiyor. Gerek sizinle vakit geçirirken nasıl? Sizinle muhabbet ederken gerçekten güzel yorumlar ve tepkiler veriyor mu? Sevişirken bir ölüyle sevişiyormuş gibi hissediyor musunuz? Bu sorulara özellikle odaklanmanızı tavsiye ederim. (Danışman CAN)

2-) Konu bulmakta sıkıştığınız zamanlarda ne yapmayı önerirsiniz?

Bana sorarsanız ”konu bulamıyorum” bahanesi kabul edilemez. Konu çok ama sen görmek istemiyorsun. Sürekli kendine ”ya bunu dersem kız ne düşünür, sıkıcı mı olur, böyle mi çekici olurum, çekici birisi bunları der mi” gibi düşüncelerle kendini engelliyorsun farkında olmadan. İşte bir kez daha sürekli okumanın, sosyalleşmenin ve arkadaş çevresi edinmenin önemini görüyoruz. Ağzı iyi laf yapan arkadaşlar vardır, onlarla konuşurken sıkılmazsınız. Hatta o adamlar konuşmanıza fırsat bile tanımaz bazen. Bir konudan diğer konuya atlar dururlar. Siz de bir kar tanesinden muhabbet açıp kocaman bir kar topuna çevirebilirsiniz. Konuları birbirine bağlamayı öğrenirseniz gerisi kolay. Ne kadar çok okursanız o kadar çok bilirsiniz ve ne kadar çok bilirseniz o kadar konuşma potansiyeliniz artar.
Eğer konuşacak şey aklınıza gelmiyorsa sonra yazın, kadına cevap verme zorunluluğunuz olmadığını unutmayın. (Danışman MEHMET ALİ)

3-) Sevdiğim kıza açıldım, iltifatlar ettim ayrıldı. Neden?

İyi de, kız ayrılmamış ki senden. Teklifine olumlu geri dönüş yapmamış. Terimleri karıştırmamalıyız.
3.1 Bir kadını iltifatlar ederek etkileyebileceğini düşünmen çok anlamsız bir davranış. İşin kötüsü, muhtemelen ettiğin iltifatlar da çok sıradan iltifarlar. (çok güzelsin, çok hoşsun vb.) Şu düşünce stilinden çıkın; “kadına birçok güzel söz söyleyeceğim, sürekli şımartacağım ve bunları duyup kadın da of işte hayatımın erkeği, resmen mıknatıs gibi çekiyor diyecek” Okuyunca saçma geldi değil mi? Emin olun dışarıdan bir gözle uygularken de saçma görünüyor, sadece siz fark etmiyorsunuz 🙂

3.2 Daha önemli bir nokta ise “açılmak, çıkma teklifi etmek”
Yahu beyler, Instagramdaki en yüksek yaş kitlelerine sahip sayfalardan biriyiz. Sayfanın %99.3’ü 18 yaş üzerinde, %54’ü 25 yaş üzerinde.
Çıkma teklifi nedir? Açılmak nedir? Bu olaylar orta okul, maksimum lisevari şeyler. Siz isterseniz dünyanın en ciddi insanı, en olgun insanı olun. Karşınızdaki kadına çıkma teklifi ya da açılma gibi şeyler yaptığınızda bütün imajınız çiziliyor. Resmen bir ergene dönüşüyorsunuz kadının gözünde. Yapmayın/yaptırmayın. Kamu spotu… (Danışman KUZEY)

4-) Neden her aşık olduğumuzda üzülüyoruz?

Cevap çok basit; Normalde yapmayacağın şeyleri yaptığın için. Normalde sürekli bık bık mesaj atmayan birisi olup, aşık olduğunda her dakika mesaj attığın için. Normalde arşındakini çok fazla aramayı sevmeyen biri olduğun halde, her gün saatlerce o kadını aradığın için.
Normalde karşındaki kadını hiç stalklamadığın halde, artık her gün yeni birisini takip etmiş mi diye kontrol edip o kadının profilinden çıkmadığın için. Normalde son görülme bildirimlerin kapalı olup, o kadın hayatına girdiğinde sürekli son görülmeni açıp kadının profiline tıklayıp “en son ne zaman girmiş” diye bakıp, tekrar bildirimleri kapattığın için üzülüyorsun. Olmadığın birisi gibi oluyorsun. Karşındaki kadını boğuyorsun. Çok fazla hata ve yanlış yapıyorsun. İşte bu yüzden aşık olduğunda hep üzülen taraf oluyorsun. (Danışman MURAT)

5-) Eskiden resmen bir playboy gibiydim, birçok kadın vardı hayatımda. Şu an aynı olmama rağmen artık kadınlar hayatımda yok. Neden?

Her şey aynı kalsaydı, sonuçların da aynı kalırdı. Sen muhtemelen aynı sen değilsin şu an. Fakat dışarıdan bir göz ile kendini görmediğin/fark etmediğin sürece aynı kaldığını düşünmeye devam edersin. Bence kendini OBJEKTİF bir şekilde yorumlamaya çalış. Özellikle objektif diyorum, çünkü insan kendini övmeye meyillidir 🙂 Unutma, bu sorgulamayı objektif olmadan/kendini abartarak yapman hiçbir fayda sağlamaz. Kendini kandırmamalısın. Değiştirdiğini düşündüğün şeyleri bul ve düzeltmeye çalış. (Editör MERT)

6-) İlişkilerin en nihai amacı nedir?

En düz, psikolojik ve net cevapları duymak istersen şöyle;
6.1 Romantik ilişkilerin en nihai amacı üremek ve neslin devamını sağlamaktır. (ONS ve f.buddy ilişkileri de çıkar hedefleri içerisine girmektedir.)
6.2 Dost/sosyal ilişkilerin en nihai amacı çıkarlardır. Evet, Bütün ilişkiler çıkar ve üreme ihtiyacından dolayı oluşmaktadır. Tabi bunun felsefik cevapları da var, ilgi görme/sevilme ihtiyaçları vs. var. Lakin hepsini dile getirirsek buraya sığmaz 🙂 (Danışman MURAT)

7-) Gerçek aşk var mıdır?

Gerçek aşk yoktur, gerçek sevgi vardır. En son gönderimizde bunu detaylı olarak anlattık. Buradan ulaşabilirsiniz (Editör MERT)

8- ) Hep erkekler mi kadınların peşinden gider?

Hayır, günümüz erkekleri genelde sürekli olarak istediği bir kadını etkilemek için resmen palyaçoya dönüşüyor. Biz de bunları görüp erkeklerin sürekli etkileme kaygısı içerisinde olduğunu düşünebiliriz. Bir kadın da bir erkeği etkilemek için çabalayabilir, hatta bu çok fazla olan bir şey. Ama bir kadın, bir erkeği hiç tanımadan etkilemeyi pek tercih etmez. Instagramda takipleştiğiniz bir kadın bile size yazmadan önce bir sürece giriyor. Hikayelerinizi izliyor, fotoğraflarınızı beğeniyor, stalklıyor. Bu noktada kendi koyduğumuz isim olan “pasif tanışıklık” durumu oluyor. Yani bir kadının sizi tanıyor gibi hissetmesi için bir süre İnstagramınızda vakit geçirmiş olması yeterli. (Danışman Kuzey)

Kafanızdaki binlerce sorunun cevapları hizmetlerimizde saklı.
Hizmetlerimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki soru cevap etkinliğinde görüşmek üzere sevgili MEN Akademi!