Kadınlara bazen ne istiyorsun gibi sorular sorarız ama asla bu soruya karşı beklediğimiz cevapları alamayız. Buna rağmen hala kadını cevap vermesine zorlamaya devam ederiz ve aslında çok yanlış bir şey yaptığımızın asla farkında olamayız. Kadınlar genellikle bir şeyleri direkt olarak söylemez, ima ederler. Buna verebileceğimiz en klişe örneklerden birisi de saçını yaptırdığında “bu gün bende bir değişiklik var mı?” diye sormaları olur.

Kadınlar kendi aralarında sürekli imalı konuşurlar, hal böyle olunca erkeklerle iletişim kurarken de imalı konuşarak kendilerinin anlaşılabileceğini ve kendilerini ifade edebileceklerini düşünürler. Fakat erkek beyni direkt sonuç odaklı olduğu için bunları fark edemiyor. 

Bu yüzden bazen kadınların söylediklerinin altında bir şeyler aramak iyi olabilir. Mesela bütün yıl boyunca siz işten geldikten sonra akşam yemeğini sevgiliniz ya da karınız yapıyor ve yemeği evde yiyorsunuz. Ancak bir gün siz işten çıkmak üzereyken, daha eve geçmeden sizi arayıp  “tok musun?” diye soruyor. Siz burda direkt olarak “ne alaka, her akşam yemeğini sen yapıyorsun ve birlikte yemiyor muyuz?” gibi şeyler söyleyebilirsiniz.

Kadın orda size tok musun diye sorar ama işin gerçeğine bakacak olursak “bugün çok yorgunum, dışarıdan söyleyip yiyelim” demek istiyordur. Bu ve bunun gibi imalara dikkat edin, farkında olun. Unutmayın; Erkekler iletişimde netlik ve sonuç ararken kadınlar nedenlerin sorgulanmasını beklerler. Bu yüzden günümüzde yüzlerce ilişki problemi çıkmaktadır.

Son olarak; Kadınlar ima sanatını çözen erkeklere karşı inanılmaz bir bağ kurarlar.

Keyifli günler dileriz Men Akademi okurları!