Yeni bir ilişkiye başladığımızda karşımızdaki kişinin elde edilmesi zor bir kadın gibi davranması sinir bozucu bir durum olabilir. Sıklıkla meşguldür, iletişim kurmak zordur ve baktığınızda ilginizi ister ama aynı zamanda görmezden de gelebilir. Kızın size gönderebileceği tüm bu karışık sinyaller çoğu zaman kafa karışıklığına sebep olur.

Kadınların elde edilmesi zoru oynamasının nedeni, kendilerini kötü eş seçimlerinden korumak ve erkeklerin kararlı bir ilişki sürdürme niyetinde olduğundan emin olmaktır. Zor elde edilmek, bir kadının bir eş olarak algılanan değerini artırır ve erkeklerin ilişkilerine daha fazla zaman ve çaba harcaması ihtimalini artırır.

Elde edilmesi zoru oynamak, aslında bir strateji olarak görülebilir. Ulaşılabilirliğini kısıtlayan bir kadın, kendi değerini artırır ve flört havuzundaki hissesini yükseltir. Kızların neden elde etmek için zoru oynadığını merak ediyorsanız, işte aramalarınıza dönmemesinin ve mesajlarınıza görüldü atmasının sebepleri.

Kızlar Neden Elde Edilmesi Zor Oynar?

İlgisiz veya müsait olmamasının çeşitli nedenleri vardır. Bir kadının uzun vadeli bir bağlılık söz konusu olduğunda potansiyel ilişki için çıkarlarını gözetmesi  aslında normaldir.

Kadınlar, uzun süreli ilişkiler söz konusu olduğunda erkeklerden daha seçicidir ve bir erkeğin bağlılığının ciddiyetini değerlendirmek ve uzun süreli eşler için uygun olmayan erkeklerden kaçınmak için genellikle daha fazla zamana ihtiyaç duyarlar. Bu tür karışık sinyaller göndermesinin ana nedenlerinden bazıları şunlardır:

Kendini korumak

Evrimsel anlamda, dişiler yanlış eşi seçerek birçok şeyini kaybedebilirdi. Bir insan çocuğunun uzun süren hamileliği, kadınları çevresel zararlara karşı savunmasız bıraktı ve bebeklerin hayatta kalma şansını azalttı.

Mesafe koyarak, modern kadınların kendilerini kolay satmayarak kazanacakları çok şey vardır. Ertelenmiş bir cinsel doruk noktasına sahip bir flört yaratarak, kadınların potansiyel eşlerinin uzun vadeli bir ilişki için uygun olup olmadığını anlamak için daha fazla zamanı olur.

Flört süresini uzatarak, bir kadının başıboş davranışlarla duygusal zarara yol açmaz ve duygusal zarara yol açması daha az olası olan bir eş bulma şansı artar.

Elde Edilmesi Zoru Oynama ve Kıtlık Teorisi

İnsanlar, ticaret, oyun ve flört gibi alanlarda sınırlı kullanılabilirliği olan bir şeye daha fazla değer verme eğilimindedir. Kıtlığın çekiciliğinin ardındaki psikoloji, sahip olunması zor olan şeylerin, kolayca elde edilebilen şeylerden daha değerli olmasıdır. Bu psikoloji değerin altındadır, potansiyel bir eş için olduğu kadar elmaslar için de bu geçerlidir mesela.

Bu ilke, kıtlığın bir kişinin seçim özgürlüğüne bir tehdit oluşturduğu ve onları nesneyi daha yoğun bir şekilde takip etmeye motive ettiği teorisine bağlanabilir. Kendini ulaşılmaz olarak sunan bir kadın, sizde kıtlık psikolojini tetikleyebilir ve arzulanabilirliğini artırabilir.

Zor Oynamak ve Flört Ekonomisi

Talebin arzı aştığı rekabetçi flört pazarında, ‘ürün’ sadece daha arzu edilir olmakla kalmaz, aynı zamanda alıcı onu elde etmek için daha yüksek bir fiyat ödemeye hazırdır. Bu nedenle Padova Üniversitesi ve Singapur’dan araştırmacılar, %53’ü kadın olan 425 öğrenci üzerinde bir çalışma oluşturdu.

Çalışma, erkeklerin daha uygun kadın adaylarına daha az müsait adaylara göre zaman ve para harcamaya daha az istekli olduğunu buldu.

Bu sonuç, erkeklerin daha az erişilebilir ve dolayısıyla daha yüksek piyasa değeri olduğunu düşündükleri kadınlara zaman ve para dahil olmak üzere daha fazla kaynak ayırmaya istekli olduklarını göstermektedir. Sonuç olarak, bir kadının, potansiyel bir ilişki açısından değeri gibi, pazar değeri arttıkça daha az ulaşılabilir olmaktan kazanacağı çok şey vardır.

Bir Oyun Olarak Elde Edilmesi Zoru Oynamak

Bazı kadınlar seçici davranmaz ve potansiyel eşlerinin uzun vadeli bir seçenek olmasını sağlar. Bir kadın ilgisizliğini potansiyel talipler için bir araç olarak kullandığında, kendilerini erişilebilir kılmak niyetinde değillerse, sadece egolarını tatmin etmek için de erkeklerin dikkatini çekebilir böylece kadınlar, diğer daha değerli potansiyel taliplere pazar değerlerini artırmak için amacı olmaksızın diğer erkekleri cezbedebilir.

Kadın sizi buluşma konusunda sürekli olarak reddediyorsa sizinle ilgilenmediğinin göstergesi olabilir. Kendini ağırdan mı satıyor yoksa bir ilişki sürdürmekle ilgilenmiyor mu, bunu anlamak çoğu zaman zordur. Tipik olarak, müsaitliğini sınırlayan bir kadın, bunu sınırlasa bile, ilgilendiğine dair tutarlı bir sinyal verecektir.

Erkekler Elde Edilmesi Zor Kadınları Tercih Eder mi?

Ne yazık ki, erkekler olarak kur yapma stratejilerinden ve ilk adımı atmaktan kısmen biz sorumluyuz. Çok sayıda araştırma, erkeklerin daha az erişilebilir kadınlara daha yüksek ve uzun vadeli ortaklara değer verdiğini göstermiştir.

Erkeklerinde, kendisini diğer erkeklere açıktan açık bir şekilde sunmayan bir eş aramak için evrimsel bir zorunluluk vardır. Daha az müsait bir eş seçerek, yavrularının (başka bir erkeğin değil) genlerini taşıyacağından emin olurlar.

Erkekler, uzun süreli cinsel ilişkiyi taahhüt ederek, yavrularını zarardan koruma avantajını ve genetik materyallerini aktarma konusunda daha büyük bir güvence elde ettiler. Modern erkekler, modern flört havuzunda farklı şekillerde tezahür edebilmelerine rağmen, bu evrimsel uyarlamaların izlerini hala taşımaktadır.

Zoru Oynamasının Artık Sizin İçin Bir Vakit Kaybı Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Bazen ilgi duyduğunuz kadın seçicidir, ciddi ve uygun uzun vadeli bir ilişki bulmak için gerekli özeni gösterir. Ancak, bu her zaman böyle değildir. Bazen, siz onun onayını alırken, kadınların ilgilerini geri tutma konusunda art niyetleri olabilir.

Bir kadının sizinle ilgilendiğini ifade ettiği, ancak ilişkinin başlangıç noktasından ilerlemesine izin vermediği, esasen sizi oyundan atılmış bıraktığı ‘yedeklere atma’ terimini duymuş olabilirsiniz.

Bu stratejiyi, diğer potansiyel arkadaşları keşfederken sizi beklemede tutmak için kullanabilirler ve size bağlanmak için ciddi niyetleri yoktur. Narsistik tarzdaki bazı kadınlar, egolarını şişirmek için kendini ağırdan satma gibi stratejilere benzer stratejiler kullanabilirler. İlginizden hoşlanırlar ve bir ilişkiye girme niyeti olmadan sizinle iletişim kurmaya çalışırlar.

Yedeklere Atıldığınızın İşaretleri

Kadının sizin hakkınızda nasıl hissettiği konusunda kafanızı karıştırır çünkü ilgi ifadelerine rağmen ilişkinin ilerlemesine asla izin vermez.

Neredeyse hiç buluşmaya çağırmazlar ve çoğu zaman kısa sürede iptal ederler ya da hiç gelmezler.

Buluşmalar sadece kadının şartlarına göre gerçekleşir ve sizinle görüşmeyi ertelemek için çeşitli bahaneler sunar.

Sıklıkla kışkırtıcı olabilir ve gerçek hayatta sizinle hiç bir ilişki kurmadan ilginizi çekmeye çalışır.

Sonuç

İlgi duyduğunuz kadının, sizi potansiyel bir eş olarak değerlendirirken sizi belirli mesafede tutması sizin lehinize olabilir. Ne de olsa, kendini herhangi bir erkeğe sunan bir kadın, uzun süreli bir ilişki materyali değil, rastgele biridir.

Potansiyel partnerinizin üzerinde düşünülmüş bir karar vermesine izin vermek için zaman ve gerekli adımları attığınızdan emin olun; bu uzun vadede size fayda sağlayabilir. Başarılı ilişkiler, açık ve dürüst iletişime dayanır ve potansiyel partneriniz sürekli olarak kaçamak davranışlar sergiliyor ve güvenilmez ise, yeni bir ilişki aramanın da zamanı gelmiş olabilir.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere Men Akademi!

200 Adet makale paketimizi satın almak için buraya tıkla