Günümüz flört sorunlarından ‘’Ghosting’’

Çağımızda gittikçe popülerleşen ve yaygınlaşan flört uygulamaları sonucunda ortaya çıkan problemlerden biri de ghosting. Peki bu ghosting nedir?

Kelime anlamı olarak “hayaletlenmek” anlamına gelen ghosting, bir kişinin aniden sizinle iletişimi kesmesi veya sert düzeylerde yavaşlatması olarak açıklanabilir.

Bunu biraz daha açıklığa kavuşturalım ve örnek verelim. Hepimizin hayatının bir noktasında muhtemelen yaşadığı ve tecrübe ettiği aslında sandığımızdan çok daha yaygın olan bir olaydır.

Bizim kendi hayal dünyamızda her şey çok güzel giderken, karşı tarafın bizim anlamlandıramadığımız sebeplerden dolayı bizimle aniden iletişimi kesmesi ve bir anda ortadan kaybolmasıdır.

Ghosting mesajlaşma örneği

Burada anlamanız gereken önemli nokta bu olayın günümüzde aşırı yaygın olmasıdır. Sizinle alakalı olduğu kadar sizden tamamen bağımsız sebeplerden dolayı da olabilir.

Ghosting Neden Yeni Bir Terimdir?

Biraz düşünün günümüz ilişkilerinde insanların birbiriyle tanışması çok büyük oranda sosyal medya mecralarından gerçekleşmektedir.

Bu eskiye kıyasla insanların flört ettiği ve flört edebileceği insan sayısında potansiyel olarak çok büyük bir artış yaratmaktadır.

Ayrıca şunu da hesap ederseniz partnerinizin veya flörtünüzün sizi görmezden gelmek için yapması gereken tek şey engelle butonuna basmaktır.

İnsanların sahip oldukları potansiyel partner ve flört seçenekleri eskiye kıyasla fazlasıyla artmış durumda.

Dolayısıyla değersiz gördükleri veya sadece zaman öldürmek için kullandıkları insan sayısı da eskiye kıyasla çok daha fazla.

Bütün bu parametrelerin üstüne bir de insanları görmezden gelmek bu kadar kolaylaşınca ghosting kaçınılmazdır.

Ghosting’in Sebebi Nedir?

İki tarafın birbirine duyduğu ilginin eşit seviyede olmaması ve ilişkiyi & flörtü bitirmek için konuşmak yerine, daha kolay olan ghostingi seçmesi en temel sebeptir.

Ghosting her zaman iletişimin tamamen kesilmesiyle sonuçlanmayabilir.

Kişiyi yedekte tutmak için çok sığ ve samimiyetsiz düzeylere indirilerek uzun saatler, günler ve belki haftalar sonra bile cevap verilebilir.

Bu aynı zamanda umut tacirliği ve manipülasyon ile aklınızı kurcalayarak biz çok iyiydik şimdi ne oldu diye düşünmenizi ve aklınızda daha çok yer etmesini sağlar.

Genel olarak kadın sizi ilişki yaşamaya değer bir erkek olarak görmüyorsa ve sizi kırmamak için bunu direkt söylemek yerine ghostlamayı seçebilir. İşte bu sizinle alakalıdır.

Hipergamiye yenik düşerseniz de ghostlanmanız gayet muhtemel bir ihtimaldir.

Bazı durumlardaysa flörtünüzün hiç sizinle alakalı olmayan sebeplerden dolayı da iletişimi kesebilir.

Eski sevgilisinin yazmış olması,

Takık olduğu başka biri ile iletişime geçmiş olması,

Hayatında maddi veya manevi problemler yaşadığı bir döneme girmiş olması gibi.

Ghostlandığınızı Nereden Anlarsınız?

Akşamları saatlerce sırıtarak telefon ekranına baktığınız ve mesajlaştığınız kız sizi ghostluyor olabilir.

Konuştuğunuz saatler önemlidir. Biri sizinle sadece garip saatlerde konuşuyorsa. Normal gün içi saatlerinde size dönüş yapmıyorsa bu sadece boş vakitlerinde sizinle ilgilendiği ve tahmin ettiğiniz kadar ciddi olmadığı anlamına gelir.

Mesajlarınıza ve aramalarınıza uzun saatler ve hatta günler sonra cevap veriyorsa.

Bütün konuşmaları sen başlatmaya ve devam ettirmeye çalışıyorsan.

Size sürekli işim var çok meşgulüm gibi şeyler söylüyorsa.

Sözde buluşmak ve bir şeyler yapmak için onaylıyor gibi gözükse de asla gerçekte eyleme geçmiyorsa veya son dakikalarda iptal ediyorsa.

Ghosting Durumunda Ne Yapmalısın?

İşte bu dostlarım zihninizin içine gömmeniz gereken en önemli kısımdır. Eğer kendinize saygı gösteren ve değer veren bir erkek olamazsanız bu durumdan hayatınız boyunca kurtulamazsınız.

Ghostlanmak sadece ilişki hayatınızda değil iş hayatınızda da karşınıza çıkabilecek bir durumdur. İnsanlara hak ettiği değerden fazlasını verir ve gerektiğinden fazla ilgi gösterip bağlanırsanız bu durum hep sizi takip edecektir.

Hayatının merkezine flörtünü koymaya çalışanlar kadınlar için çok itici dururlar. Yapacak ve uğraşacak kadınlardan daha önemli işleri olan erkekler kadınlar tarafından çekici bulunur. Ghostlandığınız zaman yapabileceğiniz en kötü şey daha da üstüne gitmektir. Dışarıdaki seçeneklerin çok olduğunu ve bolluk mentalitesini öğrenmelisiniz ki bu durumdan kurtulabilin.

Bunun için kendi zihniyetinizi değiştirebilmeniz gerekir. Ghostlanmak diye bir şey yoktur çünkü yolunuza devam edersiniz. Sadece başka seçenekleri ve yapacak başka işleri olmayanlar kendilerini böyle bir ‘’problemden’’ mağdur görürler.

Kadınlarla olan ilişkilerinizi geliştirmek için şimdi hizmetlerimize göz atın.

Şu yazılar da ilginizi çekebilir;

Alfa Erkek Özellikleri

Kadınları Etkileme Sanatı