Fransızca bir kelime öbeği olan Femme Fatale, felaketlere neden olan kadın anlamına gelmektedir. Femme fatale kadınların en büyük özellikleri eğlenmeyi, eğlendirmeyi iyi bilmeleri ve hayattan zevk almak için yaşamalarıdır. Yani hedonizm onlar için bir yaşam felsefesidir.  

Bu kadınlar ile birlikte olduğunuzda kolay kolay sıkılmazsınız. Fakat bu kadınlarla olan konuşma arzusu bir süre sonra bağımlılık haline geliyor. İpin ucunun koptuğu an da tam olarak burasıdır. Her erkeğin hayatında en az bir kere Femme fatale kadın olmuştur veya olacaktır.

Femme fatale kadınların en büyük silahları dişiliklerini kullanmalarıdır. Tarihte birçok krallık yıktıkları, felaket getirdikleri, en bilge erkekleri bile dize getirdikleri görülmüştür. Hemen hemen çoğu erkeğin içinde saklı kalmış arzuları ve dürtüleri keşfedip harekete geçirebilirler. bu yüzdendir ki birçok erkeği kolaylıkla dize getirebilirler.

Femme fatale örnekleri sıralanırken sinemadan yararlanmak mümkün. Sinemada sıklıkla femme fatale karakterlerin öykülerine yer veren yönetmenler, unutulmaz filmlere imza atmıştır. Bu karakterler arasında Nikita ve Lara Croft’u sayabiliriz. Keza Rita Hayworth tarafından canlandırılan Gilda karakteri de beyazperdenin unutulmaz femme fatale karakterlerinden biri.

Femme Fatale genetik kaynaklı değildir ama sonradan da kazanılmaz. femme fatale denilen durum kadının yaradılışında vardır, ruhunun yapısında mevcuttur. Kırmızı ruj sürmese de siyahlara bürünmese de bunu etrafa taşan enerjisinden, aurasından veya en basit gözlemle doğasından hissedebilirsiniz. Mükemmeliyetçi, aklına koyduğunu yapan, rahata ve kaliteli şeylere zaafı olan bir o kadar da zayıf noktaları olan kadınlardır. Kibirlidirler ve hiç bir şeyden de kolay kolay memnun olmadıkları için tatminsizlik yaşarlar.