Yazılarımızı okumaya başladığınıza göre şu ana kadar kadınların özgüvenli erkeklerden hoşlandığını anlamışsınızdır sevgili Men Akademi okurları. Evet, hoşlanırlar ve bu tarz erkekler ilgilerini çekebilir. Ama bunun yanında öyle bir erkek türü vardır ki.. Kadının,erkeğe aşık olması için daha iyi bir sebep olamaz. 🙂 bu erkek türüne çözüm bulucu erkek diyoruz.


Peki Çözüm Bulucu Erkek nedir ?
Kadınlar varoluşlarından beri bilinçaltındaki kalıtsal düşünceler sebebiyle yönetilmek isterler. Fakat bu işi her önüne gelene vermezler, zaten verselerdi hipergami diye bir şey ortada kalmazdı ve bu insanların arasında büyük bir dengesizliğe yol açardı. Bu yüzden kadını yönetenler her zaman daha güçlü sakin ve kontrollü insanlar olmuştur. Aslına bakıldığında her erkekte bu potansiyel vardır çünkü biz erkekler olarak daha çok mantık ile hareket ederiz. Fakat yetiştirilme tarzına göre bu yetenekler/duygular körelebilir veya keskinleşebilir.

Çözüm Bulucu Erkek ne yapar ?
Bu erkek türü, mantık ile hareket ettiği için baskı anlarında ve zor durumlarda duygusal tepki vermek yerine çözüm bulma yollarını ararlar.
Feminen bir erkek genelde bu tarz durumlarda panik yapar, sızlanır, sinirlenir veya heyecanlanıp durumdan kaçmaya çalışır, kısacası duygusal tepkiye girer. Fakat mantık ile hareket eden bir erkek, duygusal bir tepki vermenin içinde bulunduğu durumu çözmeyeceğinin, aksine daha da kötü bir hale getirebileceğinin farkındadır. Bu yüzden hızlıca işe koyulup “Ne yapılabilir ?” Diye düşünüp uygulamaya çalışırlar.

Bu kadınlara neden çekici gelir ?
Aslında bu olayın çekici gelme sebebinin sadece erkeğin, kadını yönlendirebilmesi olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü siz böyle bir erkek olduğunuzda, kadına kendiniz hakkında bir sürü farklı olumlu mesaj gönderiyorsunuz.
Mesela panik yapmak yerine çözüm üretmeye çalışırken kadının size bakış acısı şu şekilde oluyor;

“Duygusal tepki verip paniklemek yerine çözüm bulmaya çalışıyor. Demek ki daha önce bir çok kez böyle zor durum/durumlar yaşadı. Yani hayat tecrübesi var ve beni ya da ilerideki muhtemel çocuklarımızı koruyup kollayabilir.”

Liderlik vasfı, olgunluk, zeka gibi bir çok etkeni de tek bir özellik ile kadına hissettirebiliyorsunuz.

“Bir gün kız arkadaşımla bisiklet turu yapıyorduk, gece ve ormanlık bir alandaydık. Çünkü varmamız gereken yere ancak bu yol ile gidebiliyorduk. Etrafta bisikletlerimize taktığımız ışık haricinde herhangi bir ışık yoktu. Arkamıza hiç bakmadan ormanın dibine doğru dalıyorduk…
15 dakika kadar sürdükten sonra bir anda 50-60 metre uzaktan gelen köpek sesleriyle irkildik.
Hemen ardından bisikletin ışığından bize koşan 3 köpeği gördüm. Kız arkadaşım çığlık atıyordu korkudan ve eli ayağına dolaşmış vaziyetteydi.


O an bağırarak değil, yavaş ve emin bir şekilde sakin olması gerektiğini telkin ettim.
Bunu yaparken yanaklarından tutup gözlerinin içine bakıyordum. Sakinliğim her şekilde belli oluyordu. İnmesini söyleyip yavaş yavaş yürümemiz gerektiğini söyledim.
Köpekler önümüze geldiler, havlama sesleri gerçekten rahatsız ediciydi ve kız arkadaşım korkudan adeta titriyordu.
Sakin olup yürümeye devam etmesini söyledim. Bir koluyla bisikleti ilerletirken, diğer kolunu da belime sardı ve bana iyice gömüldü. Kalp atışını hissedebiliyordum.
Yavaş olmasını söyleyip, konuyu farklı bir yere çekip beyninin olduğumuz durumdan uzaklaşmasını sağladım.
Bu şekilde 100-150 metre yürüdükten sonra köpekler dağıldı. Kız arkadaşım bana sarılıp ağlamaya başladı ve “Sen olmasan ne yapacaktım ? İyi ki hayatımdasın.”dedi.


Başka bir kız arkadaşımla bir cafe’de oturup laflıyorduk. Çantasını bir şey bakmak için açtı ve birden paniklemeye başladı. O sırada bende sadece durumu izliyordum, çünkü anlam verememiştim…
Ailesine sürekli söyleyip zar zor aldırdığı, oldukça pahalı bluetooth kulaklıkları bulamıyordu.
Biraz daha bakmasını söyledim fakat iyice panik içerisine girdi. Kulaklıklar çantasında değildi ve sanırım kaybetmişti… Ne yapacağım ben diyip sağına soluna çaresiz ve panik şekilde bakarken “Kalk” dedim.
Önce etrafımıza baktık sonra hesabı ödeyip çıktık.
“Gel” dedim elini tutup hafif sürükler bir şekilde.
Cafe’ye gelmeden önce gittiğimiz bilardo salonunda çantasını koltuğun üzerinde bıraktığını hatırlıyordum.
Koltuğun arasına elimi soktum ve biraz uğraştıktan sonra orada buldum.